Fakturering i et regnskabsprogram

In: Regnskabsprogram

22 nov 2016

Når man skal lede efter et regnskabsprogram er fakturering ofte en af de vigtigste ting. Generelt skal man ved valg af et regnskabsprogram skelne mellem 2 typer regnskabsprogrammer:

  • Online regnskabsprogram
  • Lokalt regnskabsprogram

Et synonym for regnskabsprogram er i øvrigt bogføringsprogram. Den eneste forskel er blot at et bogføringsprogram generelt kun kan bogføre. Regnskabsprogrammer derimod indeholder andre funktioner såsom fakturering.

Fakturering i et online regnskabsprogram

Fakturering i et online regnskabsprogram er generelt meget let fordi det kan gøres fra en hvilken som helst computer og derfor anvender langt de fleste virksomheder også et online regnskabsprogram.

Endvidere tages der automatisk backup

Endelig sikrer man sig en løbende udvikling af programmet til de ændringer i lovgivningen som sker over tid.

Fakturering i et lokalt regnskabsprogram

Fakturering i et lokalt regnskabsprogram som f.eks. smart-regnskab eller let-regnskab kan være en god ide dog mest på grund af prisen. Man betaler et engangsbeløb og så behøver man ikke at betale mere fremadrettet.

Da man dog ikke er abonnementskunde – kan der forventes mindre service. En anden udfordring er at man selv skal huske backup samt at programmet kun installeres på en computer og er svært at flytte.

Faktureringsfunktioner i et regnskabsprogram

Funktionerne man skal lede efter i et regnskabsprogram afhænger naturligvis af ens behov. Generelt skal man dog altid sikre sig at programmet kan:

  • Fakturere med og uden moms
  • At faktureringsprogrammet er integreret med bogføringen – således at alle faktura automatisk bliver bogført
  • Det skal sikres at der kan gives rabat både i % og som et linie beløb
  • Endvidere er det en fordel hvis man kan opsætte produkter i faktureringsprogrammet – således at forskellige produkter kan bogføres på forskellige konti. Det er en meget kompleks funktion som kun fås i de bedste regnskabsprogrammer. Et program som regnskab-plus kan håndtere disse ting
  • Endelig er det en fordel hvis regnskabsprogrammet også kan lave rykkere, kreditnotaer og renteberegninger. Alle vigtige ting hvis ens virksomhed har vokset sig lidt større

Konklusion

Online regnskabsprogrammer bør generelt anvendes da disse sikrer backup og løbende udvikling og vedligeholdelse af programmet.

Comment Form

Regnskab-Software

Vi er glade for at byde dig velkommen til denne side, der er dedikeret til Regnskabs Software / Regnskabsprogrammer. Der er gode ideer til hvad du skal overveje ved valg af Regnskabs-Software.

Photostream