Hvad er reglen omkring rykkere forud for inkasso?

In: Ikke kategoriseret

26 nov 2016

For at kunne sende en fordring til inkasso er der en række forhold som er krævet og som dit inkasso firma vil kræve af dig.

Rykkerbreve og de tilhørende rykkergebyrer følger Rentelovens § 9b og Inkassolovens § 10.

Grundlæggende betyder loven:

1) Man må højst sende 3 rykkere hvor der på hver påligges maksimum 100 pr. stk.

2) Endvidere kan man kun sende fordringer til inkasso hvis man allerede har informeret debitor om at fordringen vil blive sendt til inkasso og med dertil hørende ekstra omkostninger.

I praksis betyder dette at man skal huske at sende en faktura kopi sammen med en rykker.

Regnskabsprogrammer som hjælper med inkasso

De fleste bedre regnskabsprogrammer har et rykker modul , som kan hjælpe med rykkerprocessen. Det anbefales generelt at sende 3 rykkere. Det skyldes at man derved kan påligge samlet 300 kr. samt renter og omkostninger ved fremsendelse af rykkere er lavt hvis man bruger et godt regnskabsprogram. Generelt er det også billigere at sende rykkere end at sende en fordring til inkasso. Overordnet kan man også sige at jo flere rykkere man sender jo større er sandsynligheden for at de fremsendte faktura bliver betalt.

Et godt online regnskabsprogram som har et indbygget rykkermodul er Regnskab Plus. Programmet understøtter en fremsendelse af 3 rykkere og kan lave kontoudtog som er gode at fremsende sammen med en rykker.

Med et klik sendes din fordring til inkasso med regnskab-plus

Endvidere tilbyder regnskabsprogrammet regnskab-plus at man med et klik kan fremsende en faktura til et inkasso firma. Tilmed betaler man kun omkostninger til inkasso firmaet såfremt de opkræver pengene hos debitor.

Lettere og bedre kan det næsten ikke gøres.

Comment Form

Regnskab-Software

Vi er glade for at byde dig velkommen til denne side, der er dedikeret til Regnskabs Software / Regnskabsprogrammer. Der er gode ideer til hvad du skal overveje ved valg af Regnskabs-Software.

Photostream