Hvilke lovgivningskrav er der til et regnskabsprogram?

Når man påtænker at anskaffe et regnskabsprogram også kaldet bogføringsprogram er det primære at det naturligvis lever op til lovgivningens krav. Det er uanset om der er tale om et online regnskabsprogram eller et regnskabsprogram man installerer på sin computer.

Som tidligere revisor er det primære jeg ser efter:

A)     Sporbarhed i regnskabsprogrammet

B)     Moms bogføres rigtigt i regnskabsprogrammet

C)     Det dobbelte bogholderi om det er implementeret i regnskabsprogrammet

Sporbarheden i regnskabsprogrammet

Det vigtigste i et regnskabsprogram er sporbarheden. Dvs. at hvis man bogfører et beløb på en konto så angives der bilagsnumre i programmet. Således skal man i et regnskabsprogram kunne komme fra en post i regnskabet til de faktiske bilag.

Hvis der i resultatopgørelsen er bogført et salg på f.eks. 150.000 kr i alt – så er det afgørende at regnskabsprogrammet kan fortælle hvilke faktura disse 150.000 kr sammensætter sig af.

I vores regnskabsprogram www.web-regnskab.dk kan man både lave kontospecifikationer samt i balancen trykke på det beløb man ønsker en specifikation af. Dette gør det enkelt og let at anvende og sikre en overholdelse af lovgivningen.

Moms bogføres rigtig i regnskabsprogrammet

Det er også meget vigtigt at momsen bogføres rigtigt i regnskabsprogrammet. Således at der altid kun bogføres beløb netto. Nogle excel-regnskabsprogrammer er meget simple og kan stærkt frarådes fordi de blander moms og udgifterne.

Især hjemmelavede regnskabsprogrammer som de fleste har forsøgt sig at lave er den sikre vej til at få problemer med skattevæsenet.

Det der er vigtigt er at man kan klikke på momskontoen – og se præcis hvilke bilag der er trukket moms af.

I vores regnskabsprogram www.web-regnskab.dk er dette standard. Alt på moms kan trækkes ud – og endda eksporteres til excel såfremt man måtte ønske at analysere sin moms yderligere.

Det dobbelte bogholderi om det er implementeret i regnskabsprogrammet

Sidst er det naturligvis afgørende at regnskabsprogrammet bygger på det dobbelte bogholderis princip. Dette betyder at hver gang man bogfører i debet så er der også en kredit post.

I nogle excel-regnskabsprogrammer har man forsøgt at gøre dette – men er man ikke omhyggelig så regner disse programmer pludselig galt og så kommer problemerne.

Vores program http://www.web-regnskab.dk/ er bygget med udgangspunkt i lovgivningens krav og bygger på det dobbelte bogholderis princip fordi det er bygget med hjælp fra en revisor med over 15 års erfaring.

Comment Form

Regnskab-Software

Vi er glade for at byde dig velkommen til denne side, der er dedikeret til Regnskabs Software / Regnskabsprogrammer. Der er gode ideer til hvad du skal overveje ved valg af Regnskabs-Software.

Photostream